Нафтна Индустрија Србије препознаје и награђује најбоље извођаче радова. На прошлогодишњем ХСЕ Форуму награђени су следећи Извођачи радова

Александар Ћосић
Директор компаније Александар Ћосић

ABB

О КОМПАНИЈИ

АББ (АББН: СИX Сwисс Еx) је инвентивни технолошки лидер у области електроенергетских мрежа, електроенергетске опреме, индустријске аутоматизације, роботике и електромоторних погона, који стоји на услузи корисницима из енергетског сектора, индустрије, области инфраструктуре и транспорта широм света. Уз наслеђе од преко 130 година иновација, АББ данас исписује будућност индустријске дигитализације, са два јасна вредносна циља: довођење електричне енергије из било које електране до било ког прикључка, односно аутоматизацијом индустрије од природних ресурса до готових производа. Као главни партнер Формуле Е, потпуно електричне класе ФИА мото спорта, АББ помера границе у циљу подстицања одрживе будућности е-мобилности. АББ послује у више од 100 земаља и запошљава око 147.000 људи. www.абб.цом

АББ у Србији ове године слави 28 година постојања и као једна од водећих компанија у области индустријских технологија помаже купцима у унапређењу коришћења електричне енергије, повећању индустријске продуктивности и смањењу негативног утицаја на околину. АББ д.о.о. са седиштем у Београду надлежан је за целокупан асортиман АББ-ових производа и система на територији Републике Србије. Захваљући својој структурној организацији коју чине четири дивизије организоване у односу на индустрије којима служе, АББ д.о.о. има развијену сарадњу са локалним партнерима и купцима, задужен је за пуштање у рад, сервис и одржавање АББ-ове опреме и система, као и адекватно обучавање корисника.

Беогас АД

О КОМПАНИЈИ

Друштво за изградњу и одржавање гасовода и дистрибуцију гаса Беогас АД Београд Патријарха Димитрија 12в 11090 Београд

Беогас а.д је компанија која послује у власништву Петрол Групације у делатности земног гаса. Тренутно имамо више од 420 километара гасне мреже и дистрибуирамо више од 28 милиона кубика земног гаса на годишњем нивоу. Планирамо гасификацију у још неколико општина у Београду и осталим већим градовима по Србији. Беогас ад има подписан уговор са Владом Републике Србије о поверавању делатности дистрибуције природног гаса на Београдским општинама Чукарица, Палилу и Вождовац , општини Пећинци и општини Бачка Топола . Тренутно Беогас ад има на својим мрежама прикључених преко 15.000 потрошача са континуираним прикључењем нових потрошача. Такође се разматра могућност проширења, територалног подручја која покрива друштво у овој делатности.

Саша Трајковић
Директор компаније Саша Трајковић

Техника хидраулике ст д.о.о.

О КОМПАНИЈИ

Светозара Радојчића 80г, 11050 Београд

Предузеће Техника хидраулике ст д.о.о. почиње свој рад давне 1992. у Трстенику концентришући се на ремонт хидрауличких и пнеуматскхих уређаја, машинску обраду и пројектовање различитих хидрауличних система. Временом предузеће почиње да опслужује све већи и већи део тражишта, чиме долази до потребе уже специјализације и оријентисаности на специфични сегмент хидраулике- хидрауличне дизалице и платформе, и остала средства механизације. Данас се пословање Технике хидраулике ст д.о.о. заснива на : ,, Уградњи, сервису, одржавању и пројектовању специјалних врста надградњи као и осталих хидрауличних система и уређаја“. Техника хидраулике ст д.о.о. чини апсолутног лидера из области пројектовања и инжењеринга у области хидраулике и пнеуматике како на територији републике Србије тако и у региону. Окосницу пословања чине реномирани Светски брендови чији је Техника хидраулике ексклузивни заступник за територију Републике Србије:

 • Камионске хидрауличне дизалице за манипулацију теретом реномираног шведског произвођача HIAB,
 • Киперски сандуци и кипер приколице немачког произвођача МEILLER
 • Камионске хидрауличне платформе за рад људи на висини италијнаског произвођача SOCAGE
 • Приколице као и полуприколице холандског произвошача NOOTEBOOM

ТЕХНИКА ХИДРАУЛИКЕ СТ д.о.о. спроводи интегрисан менаџмент система који је усаглашен са захтевима ISO стандарда 9001,14001 и 18001. ТЕХНИКА ХИДРАУЛИКЕ СТ д.о.о. је предузеће састављено од стручних људи који заједно могу да реализују послове било ког обима уз обављање својих активности на технолошки савремен и еколошки прихватљив начин и свет у коме руковање теретом не представља само дизање и померање. Глобални пословни циљ је да се креира организација која ће почивати на споју флексибилности, знања и искуства и која ће бити у стању да стручно одговори на сваки изазов у што краћем временском периоду.

Владица Живановић
Директор Погона Сеизмички сервиси Владица Живановић

НАФТАГАС – Нафтни сервиси д.о.о.

О КОМПАНИЈИ

Пут шајкашког одреда 9 21000 Нови Сад Србија

Активности којим се бави Погон Сеизмички сервиси :

 • Планирање и пројектовање геофизичког снимања
 • Прикупљање геофизичких података
 • Обрада геофизичких података

Геофизичке методе

 • Рефлексијска сеизмика
 • Прикупљање података
 • Прелиминарна обрада података на терену

Остале геофизичке методе

 • Гравиметрија и магнетометрија
 • Електрично
 • Испитивања катодне превенције и квалитета изолације облоге цевовода
 • Рефлексијска сеизмика и праћење вибрација
 • Каротажа​ бушотина

Прикупљање сеизмичких података

 • Телеметријски систем
 • SERCEL 428 XL Француска, 5300 канала
 • SERCEL 408 XL Француска, 800 канала

Сеизмичке вибрације

 • SERCEL, Nomad 65 (10 вибратора, 30 t)

Уређаји за бушење

 • Failing CFD-2, САД
 • Carey H-100, САД
 • SBP-150, НИС-НАФТАГАС, Србија

Ручни моторни уређаји за бушење

 • Cobra 47LA, Atlas Copco, Шведска GPS:
 • HW –  LEICA system 1200 – 2 јединице –  LEICA smart 1200 – 1 основна јединица –  LEICA VIVA – 5 јединица –  GARMIN GPS – 4 ручна комплета –  Total station 407 – 2 јединице
 • SW –  Leica Geo Office ver.6 Системи рефлекцијске сеизмике
 • GEOMETRICS 240 КАНАЛА
 • ABEM TERALOC MARK III, 24 канала, ABEM, Шведска
 • AWD ( Accelereted Weight Drop), P/S 200

Инструмени за праћење вибрација тла и контролу масовног минирања (рушење)

 • SUMIT Vipa, DMT, Немачка • SSU 3000EZ Plus, Geosonics Inc., САД

Каротажа бушотина

 • ГТЛ Geovista, UK, 2008 са SW

Мерење катодне заштите

 • Инструменти за мерење катодне заштите за CIPS/DCVG CathodicTechnologyLimited, Канада & за PCM – Radiodetection, УК
 • Инструменти за мерење катодне заштите Pearson, САД и Србија

Емил Совиљ
Директор компаније Емил Совиљ

Енерготехна д.о.о.

О КОМПАНИЈИ

Кијевска 24, 21 000 Нови Сад Србија

Енерготехна д.о.о. је компанија основана 2005 године. Оснивач и директор Енерготехне Емил Совиљ је имао за циљ да изгради компанију која би била препознатљива на домаћем тржишту као извођач радова на изградњи енергетских објеката. Данас, 13 година касније, можемо са сигурношћу рећи да је Енерготехна успела да стекне поверење својих наручилаца као сигуран партнер који својим знањем, искуством и енергијом доприноси да се успешно реализују сви пројекти који се ставе пред њих. Имплементацијом система квалитета менаџмента ISO 9001, 14001, 18001, као и добијањем свих неопходних лиценци за изградњу енергетских објеката Енерготехна успева да пружи неопходан квалитет изградње и да константно из године у годину подиже лествицу квалитета услуге коју пружа.

Потврда резултата рада компаније Енерготехна огледа се и у добијању сертификата највишег разреда бонитетне изврсности ААА за 2018 годину, као и добијање награде од стране НИС-а на HSE форуму 2018.

Посебан сегмент рада компаније посвећен је безбедности рада и заштити животне околине. Константном едукацијом запослених и усвајањем најновијих трендова у свету заштите и безбедности на раду, компанија се труди да обезбеди максималну заштиту како својих радника тако и свог окружења.

Пословање Енерготехне огледа се и у друштвеној и социјалној одговорности која се неминовно намеће као приоритет у данашњем свету.

Као најважнијег наручиоца својих услуга Енерготехна препознаје компанију НИС а.д. Управо сарадња са Нафтном Индустријом Србије довела је Енерготехну на позицију на којој се тренутно налази. Испуњавањем захтева које НИС поставља у смислу HSЕ правила, рокова изградње, контроле и квалитета рада резултирали су да директор Емил Совиљ буде поносан на постигнуте резултате и достигнут ниво пословања.

Испред Енерготехне је занимљив период пословања и ми ћемо се трудити да задржимо позитиван раст, да наставимо рад на прави начин и да и даље градимо као да градимо за себе.

Ђорђе Влатковић
Директор компаније Ђорђе Влатковић

МЕРА д.о.о.

О КОМПАНИЈИ

Николе Пашића 12, П.Ц. Мала Варош II/39 Србија, Зрењанин

МЕРА као самостална радња за обављање привредне делатности електро инсталација, израде и оправке електротехничких производа, пројектовања и сродних техничких услуга са седиштем у Клеку, основана је 01.11.1990.

Радња је 21.06.1994. прерасла у МЕРА, пп за инжењеринг, производњу, одржавање и монтажу мерно-регулационе опреме и система аутоматског управљања, п.о. 1988 године, са 14 стално запослених радника и новим седиштем у пословном простору Мала варош II/39 у Зрењанину, МЕРА пп се преорганизује у д.о.о. у целости задржавајући сва дотадашња комерцијално – техничка опредељења са трендом даљег кадровског јачања и раста.

Упућивањем на послове већег обима и сложености уз стално опремање, техничка усавршавања и снажење МЕРА излази из почетних оквира захватајући својом делатношћу и део електроенергетике и машинско технолошке опреме који системе аутоматског управљања производних постројења у целости квалитетно заокружују. Са 70 запослених радника циљане структуре и ресорске организације (Инжењеринг; Монтажа; Сервис; Производња) техничким знањима, искуствима, квалитетом производа и услуга МЕРА настоји да представља препознатљивог партнера потенцијалних Инвеститора у домену Нафтне, Петрохемијске, Фармацеутске, Прехрамбене, … индустрије у региону Србије и шире, као и највећих светских произвођача мерно – регулационе, електроенергетске и машинско – технолошке опреме и система аутоматског управљања.

Udo Eichlinger
Директор компаније Udo Eichlinger

Siemens д.о.о.

О КОМПАНИЈИ

11070 Нови Београд Омладинских бригада 90в ((Airport City)

Компанија Siemens д.о.о. Београд бави се технологијом у области аутоматизације, електрификације, и дигитализације. Siemens је у Србији присутан од 1887. године, а 1996. је основан Siemens д.о.о. Београд са циљем да непосредним деловањем допринесе бржем опоравку и развоју привреде и инфраструктурних система у Србији. У локалној компанији тренутно ради око 1.600 запослених, међу којима су и запослени у фабрици у Суботици која производи генераторе за ветро-електране.

Siemens је глобални технолошки лидер који је више од 170 година препознатљив по техничким унапређењима, иновацијама, квалитету и поузданости производа и услуга које пружа широм света. Више од 130 година у Србији Siemens даје кључни допринос реализацији капиталних инвестиција и симбол је иновација, квалитета, поузданости и инжењерске изврсности заједно са нашим партнерима у Србији.

Дуже од две деценије успешног рада компаније Siemens д.о.о. Београд на територији Србије и традиција дужа од једног века поуздан су показатељ квалитетне партнерске сарадње са јавним и приватним сектором и сигурног будућег успеха у развоју тржишта, као и континуираног стручног усавршавања младих људи и унапређења привреде и целог друштва.

Siemens у Србији је пионир у области дигитализације са јасним циљем да промовише ову тему, представи нове производе и решења из области дигитализације својим купцима и објасни на који начин дигитализација може допринети унапређењу њиховог пословања и побољшању конкурентности на тржишту.

Да би се у потпуности искористила предност тржишног потенцијала у овим областима, наши послови су груписани у дивизије Process Industries and Drives, Digital Factory, Energy management, Power and Gas и Power Generation Services.

У протекле две деценије остварена је успешна сарадња на пројектима модернизације земље са најзначајнијим привредним субјектима Србије, међу којима је и Нафтна индустрија Србије, чији успешни пројекти позиционирају Siemens као поузданог поузданог партнера у инфраструктурним пројектима.

Siemens је ове године награђен од стране НИС-а у категорији НЅЕ, за најбољег извођача радова у Блоку „Прерада“, за посвећену пословну сарадњу и професионално извршавање уговорених обавеза, као компанија која даје изразити значај развоју НЅЕ културе и свести о безбедности.

Дејан Бурчул
Директор компаније Дејан Бурчул

Термомонт д.о.о.

О КОМПАНИЈИ

Ул. Браће Недића бр. 1 11000 Београд

Термомонт је са својим пословним партнерима изводио значајан број капиталних инвестиционих пројеката. Бави се пројектовањем, инжењерингом, консалтингом, изградњом различитих објеката, уградњом електричних, водоводних и гасних инсталација, као и ХВАЦ вентилационих система.

Поред богатог искуства и знања који се стално унапређују, Тeрмомонт д.о.о. поседује сву неопходну грађевинску опрему и грађевинске машине, а компанија поседује и складишни и радни простор од 10.000 м2.

Као компанија чинимо све да обезбедимо добре услове за квалитетан рад и развој професионалних и персоналних капацитета запослених.

На челу наше компаније налази се тим радника са високом стручном спремом и релевантним инжењерским лиценцама које издаје инжењерска комора Србије, инжењери су високо квалификовани, са великим искуством у земљи и иностранству.

Листу наших клијената чине бројне општине, државне институције, министарства и други значајни клијенти:

 • Нафтна индустрија Србије
 • Војномедицинска академија – болница
 • Дистрибуција електричне енергије Београд
 • Министарство одбране
 • Војно-грађевински центар “Београд”
 • Министарство економије и регионалног развоја развој
 • Град Београд, Градска управа, Секретаријат за комуналне и стамбене услуге
 • Јавно предузеће ПТТ комуникација Србија
 • Национална служба за запошљавање Београд
 • Универзитет у Београду – Општина Баточина
 • Соко Штарк (Атлантик група)
 • Телеком Србија
 • Транснафта
 • Српска академија науке и умјетности
 • Градска гранична контрола
 • Јужни ток Србија
 • ЛИДЛ Србија
 • Air Србија
 • JКП Паркинг сервис

Драгана Крстић
Директор компаније Драгана Крстић

Волво д.о.о.

О КОМПАНИЈИ

Светосавска 213, Нови Бановци Србија

Фирма је основана 1927. године у Шведској и има производне погоне у 19 држава широм света и продаје производе у више од 190 држава, а у Србији је присутна на тржишту од 1997. године. Продајну и сервисну мрежу чине 3 овлашћена Тruck Центра у Новим Бановцима, Чачку и Новом Саду.

Од 1928. смо се стално развијали да бисмо постали највећи произвођач тешких камиона у Европи. Чувени смо по поузданости. У основи тога су три наше основне вредности – квалитет, безбедност и заштита животне средине. Њих се држимо у свему што радимо.

Миле Даниловић
Директор компаније Миле Даниловић

Термоелектро Енел А.Д.

О КОМПАНИЈИ

Уралска бр. 9, Београд

Термоелектро Енел АД је једно од водећих привредних друштава у испоруци услуга инжењеринга, пројектовања и монтаже електро-енергетске и мерно-регулационе опреме на тржишту Србије. Стални је испоручилац услуга и на тржиштима Немачке, Русије и других држава. Поуздан је партнер водећих светских инжењеринг и производних компанија.

Делатност Акционарског друштва је инжењеринг, пројектовање, монтажа, испитивање и пуштање у рад, одржавање, ремонти и реконструкције електроенергетске и мерно-регулационе опреме и опреме за управљање и аутоматику и инсталације слабе и јаке струје на енергетским и индустријским постројењима и пословним и стамбеним објектима.

Од свог оснивања 1948. године, до данас, Друштво је учествовало у пројектовању, изградњи, ремонтима и одржавању великог броја разноврсних објеката у Србији, републикама бивше СФР Југославије, СР Немачкој, Републици Чешкој, Руској Федерацији, Либији, Алжиру, Ираку… и сарађивало је са водећим светским инжењеринг и производним фирмама као што су ABB, Alsthom, Babcock, CB&I, CMEC, Emerson, Енергоинвест, Eнергопројект, Engineering Dobersek, Fisher, Foxboro, Hartmann & Braun, Hitachi, Hochtief, Honeywell, Invensys, KWU, Ludan, Lurgi, Metso, Mitsubishi, Pauwels, Rafako, Schneider Electric, Siemens, Snamprogetti, Sulzer, Škoda, Technip, Voest Alpina, Yokogawa.

Друштво поседује лиценце за израду техничке документације и за грађење објеката за које грађевинску дозволу издаје министарство Владе Републике Србије надлежно за послове грађевинарства, као и велики број појединачних инжењерских лиценци. У саставу друштва постоји Лабораторија за електрична испитивања која врши контролу квалитета изведених радова и пружа услуге испитивања другим корисницима. Рад Лабораторије је организован у складу са захтевима стандарда СРПС ISO/IEC 17025.

Корисници услуга су компаније из јавног и приватног сектора које су пружаоци инфраструктурних услуга, као што су производња, пренос и дистрибуција електричне енергије, производња и дистрибуција топлотне енергије, производња и прерада нафте и гаса, прерада воде и третман отпадних вода, разне врсте индустријске производње. Дугогодишњи главни клијенти и партнери у Србији и земљама у окружењу су Нафтна индустрија Србије,Електропривреда Србије, Електропривреда Црне Горе, Електропривреда Републике Српске, ЈКП Београдске електране, ЈКП Београдски водовод и канализација.

Радојко Станојевић
Директор компаније Радојко Станојевић

ГТП, Гролит-Рад, д.о.о.

О КОМПАНИЈИ

Ул. 7. Јула 19 11261 Остружница

Гролит-рад д.о.о. је основан у априлу 1990. године. Оснивач и власник је Радојко Станојевић. Компанија се бави свим врстама грађевинских радова, од 1994 године изводи грађевинске радове за компаније које се баве производњом и трговином нафтним дериватима. Поседује сопствену механизацију као и стручно оспособљено особље за извођење свих врста грађевинских радова.

Посеујемо сертификате:

 • ISO 9001
 • ISO 14001
 • ОHSAS 18001

Schlumberger SER д.о.о.

О КОМПАНИЈИ

Шпанских Бораца 3, Beоград Србија

Schlumberger је водећи светски испоручилац технологија за опис лежишта, бушење, производњу и прераду у индустрији нафте и гаса. Послујући у више од 85 земаља и са скоро 100,000 запослених који су припадници преко 140 националности, Schlumberger пружа овој индустријској грани свеобухватан дијапазон производа и услуга, од истраживања преко производње и интегралних решења од поре до цевовода за вађење угљоводоника која доприносе бољој искоришћености лежишта.

Schlumberger послује на свим значајним тржиштима нафтних сервиса, а његово пословање је подељено у четири велике Групе: Опис лежишта, Бушење, Производња и радови пнеуматским качаљкама. Свака Група се састоји од низа услуга заснованих на технологији и линијама производа, односно Технологијама. Ове Технологије обухватају целокупан животни циклус лежишта и одговарају одређеном броју тржишта на којима Schlumberger заузима водеће место.

Schlumberger такође послује у четири географске области: Северна Америка, Латинска Америка, Европа/ЗНД/Африка и Блиски Исток и Азија. У оквиру ових географских области, мрежа која се састоји од 16 такозваних ГеоМаркет региона обезбеђује логистичку, техничку и комерцијалну координацију.

Структура ових ГеоМаркет региона обезбеђује клијентима контакт обједињен на једном месту на локалном нивоу за активности на терену и обједињује географски лоциране тимове у циљу задовољавања локалних потреба и обезбеђивања решења која су прилагођена конкретном наручиоцу. ГеоМаркет региони обезбеђују најефикаснију и најисплативију подршку активностима.

Schlumberger својим клијентима нуди четири кључне предности:

 • Исцрпно познавање процеса истраживања и производње стечено током више од 90 година искуства
 • Дугогодишњи квалитет пружања услуга заснованих на технологијама и иновацијама захваљујући мрежи од 125 научно-технолошких истраживачких центара
 • Могућност пружања услуга по читавом свету у преко 85 земаља у којима је стечено огромно искуство засновано на локалним специфичностима које је обогаћено разноврсношћу мишљења, стручности и знања које доносе преко 140 националности
 • Посвећеност пружању услуга најбољег квалитета у било које време, на било ком месту.